Esimiehen on hyvä pysähtyä miettimään omia johtamisperiaatteitaan. Tässä muutama esimerkki siitä, mitä ne voisivat olla.

Noudata niitä toimintatapoja, joita haluat organisaatiollasi olevan. Jos haluat tiimiläistesi kuuntelevan enemmän, ole itse läsnä ja kuuntele enemmän. Kehitä omia toimintatapojasi, niin että voit ohjata toimintaa myönteisesti. Pyri ymmärtämään, kuinka reagoit eri tilanteisiin ja kuinka se vaikuttaa muihin.

Rakennat luottamuksen ja lojaalisuuden ilmapiirin olemalla itse vilpitön. Selkeät arvot ja periaatteet helpottavat toisten suhtautumista sinuun ja johtajuuteesi. Esimerkiksi rehellisyys sanoissa ja teoissa toimii myös työelämässä.

Johtajuus ’ylhäältä alas’ on visio siitä, miten organisaatio pääsee tavoitteeseensa. Askeleiden suunnittelu on tärkeää. Kuinka kommunikoit tiimillesi visiosta selvästi? Pysyttele aina askeleen edellä ennakoimalla ja hyödyntämällä muutosta.

Johtajuus ’alhaalta ylös’ on jokapäiväistä toimintaa seuraavina tunteina tai päivinä. Avain onnistumiseen on työnteossa. Varaa esimiestyöllesi riittävästi aikaa.

Arvioi tiimisi kykyjä ja asennetta sekä auta heitä kehittämään molempia. Kysy itseltäsi, kuka voi korvata minut? Ja auta tiimisi jäseniä tekemään se. Sinun tehtäväsi on mahdollistaa tiimisi menestyminen ja olla ylpeä siitä.

Millainen johtaja sinä haluat olla?

 

Nina Happonen
Kirjoittaja on Katalyytin perustaja ja partner.