Katalyytti on lähtenyt mukaan Plänet B:hen, joka luo uusia bio- ja kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksia Keski-Suomeen ja vastaa samalla konkreettisesti valtakunnalliseen biotalousstrategiaan. Plänet B:n perustalle rakentuvan ekosysteemin tavoitteena on kasvaa maailmanlaajuisesti merkittäväksi B2B-kohtaamispaikaksi sekä kunnianhimoisille start-upeille että vakiintuneille biotalouden toimijoille.

”Bio- ja kiertotalous tarjoavat yrityksille mahdollisuuksia menestyä taloudellisesti kehittämällä entistä kestävämpää maailmaa. Uudet ideat ja niiden kaupallistaminen edellyttävät kuitenkin vuorovaikutusta ja ajatustenvaihtoa. Biotalouskaupunkina tunnettu Äänekoskemme on oivallinen kohtaamispaikka erilaisille innovaattoreille”, kommentoi kuitukemisti ja partner Nina Happonen Katalyytistä.

Keski-Suomen mittavat raaka-ainevarannot ja niiden hyödyntäminen synnyttävät erilaisia sivuvirtoja ja välituotteita, joista voidaan valmistaa uusia, arvokkaita tuotteita. Tuotekehitys aktivoi myös palveluiden kehittämistä entisestään.

Plänet B järjesti Äänekoskella helmikuussa 2019 kaksi yritystapaamista, joihin kutsuttiin yritysten edustajia ja biotalousalasta kiinnostuneita tahoja Äänekoskelta. Katalyytti osallistui näistä ensimmäiseen tilaisuuteen.

Lisätietoa Katalyytin palveluista:
Nina Happonen, yrittäjä, p. 050 307 6721, [email protected]

Lisätietoa Plänet B-hankkeesta:
Sari Åkerlund, projektijohtaja, p. 020 632 2860, [email protected], www.planetb.fi